backgroundtop
Logo van deblessure.nl
     facebook twitter  
Label DeBlessure.nl
DE BLESSURE / DE ANESTHESIST

DE ANESTHESIST (anesthesioloog)

 

Een anesthesist wordt ook wel een anesthesioloog of narcotiseur genoemd. Een anesthesist is een medisch specialist die zich in het ziekenhuis bezig houdt met de verdoving (narcose) tijdens een operatie. Daarnaast is een anesthesist een behandelaar in de pijnbestrijding.

 

Bij de voorbereiding op een operatie voert de anesthesist een onderzoek uit waarbij hij nagaat welk type narcose of gedeeltelijke verdoving voor de patiënt geschikt is. Hierbij wordt er onder andere rekening mee gehouden welke ziektes, behandelingen of allergische reacties de patiënt heeft gehad.

 

Tijdens de operatie dient de anesthesist de narcose of lokale verdoving toe en is hij verantwoordelijk voor de veiligheid en optimale omstandigheden voor de operatie. Tijdens de operatie werkt de anesthesist samen met een anesthesiemedewerker. Deze helpt bij de narcose en de bewaking van de lichaamsfuncties tijdens de operatie. In de eerste dagen na de operatie zorgt de anesthesist voor de pijnstilling en blijft hij verantwoordelijk voor het toegediende medicijn.

 

Een anesthesist die gespecialiseerd is in de Intensive Care afdeling wordt een intensivist genoemd. Zij zijn gespecialiseerd in de beademing en de regeling van de bloedsomloop bij de patienten die deze intensieve zorg krijgen.

 

 

Pijnbehandeling

 

Tegenwoordig zijn er gespecialiseerde anesthesiologen die patienten behandelen die last hebben van chronisch of langdurige pijn. Dit gebeurd op de zogeheten pijnpolikliniek of in speciale pijncentra. Klachten die het meest voorkomen bij de pijnbehandeling zijn:

–       Chronische lage rugpijn

–       Chronische nekklachten (whiplash)

–       Acute gordelroos (Herpes Zoster)

–       Oncologische pijn

–       Dystrofie

 

Op doorverwijzing van de huisarts of medisch specialist kunnen patienten bij de pijnbehandeling terecht komen. Vaak werkt de anesthesioloog in multidisciplinaire teams samen om de pijnbestrijding te optimaliseren.

 

Er zijn diverse vormen van pijnbehandeling, zoals behandeling met medicatie, zenuwblokkade, lokale verdoving of electrostimulatie (TENS). Afhankelijk van de klachten zal er voor een behandeling gekozen worden.

 

 


backgroundbottom
Bronvermelding | Algemene voorwaarden

Dit is een produkt van :
Logo JH Consultancy
© Copyright JH Consultancy 2014, All rights reserved
Webdesign by : FISHTANKMEDIA.NL