backgroundtop
Logo van deblessure.nl
     facebook twitter  
Label DeBlessure.nl
DE BLESSURE / DE BEKKENFYSIOTHERAPEUT

DE BEKKENFYSIOTHERAPEUT

 

De bekkenfysiotherapeut houdt zich bezig met klachten in het gebied van het bekken, de lage rug, de buik en de bekkenbodem. Dergelijke klachten kunnen zowel bij mannen, vrouwen als kinderen voorkomen. De schaamte kan bij deze klachten een rol spelen waardoor mensen moeite kunnen hebben om bij een zorgverlener aan te kloppen. Veel klachten zijn echter door middel van bekkenfysiotherapie te verhelpen.

Aan de onderzijde van het bekken bevindt zich de bekkenbodem. Deze bekkenbodem vormt samen met de botten van het bekken de onderkant van de buikholte. Door de bekkenbodem lopen onder andere de blaas en urinebuis (urethra), de schede (vagina) en het uiteinde van de dikke darm (rectum). Ze worden door de bekkenbodemspieren en ophangbanden die aan de botten van het bekken vastzitten op hun plaats gehouden. Als deze bekkenbodemspieren niet goed functioneren kunnen ze tot problemen leiden. Hierbij kunnen klachten als pijn in de onderbuik, in de bekkenbodem of bij het stuitje of schaambeen ontstaan. Ook lage rugpijn en bekkenpijn kunnen veroorzaakt worden door niet goed functionerende bekkenbodemspieren.

Bij de bekkenfysiotherapie zal er ingegaan worden op het leren herkennen, trainen aan- en ontspannen van de bekkenbodemspieren. Hierbij kan gebruik gemaakt worden van speciale apparatuur waarbij de activiteit van de bekkenbodemspieren inzichtelijk worden. De bekkenfysiotherapeut is bevoegd en deskundig om bij vrouwen inwendig onderzoek te doen. De bekkenbodemfysiotherapeut kan patienten adviseren over de houding, belasting, toiletgedrag, drink- en eetgedrag en ondersteunende hulpmiddelen zoals een bekkenband. Ook vragen op seksueel gebied kunnen door de bekkenfysiotherapeut beantwoord worden.

 

www.defysiotherapeut.com


backgroundbottom
Bronvermelding | Algemene voorwaarden

Dit is een produkt van :
Logo JH Consultancy
© Copyright JH Consultancy 2014, All rights reserved
Webdesign by : FISHTANKMEDIA.NL