backgroundtop
Logo van deblessure.nl
     facebook twitter  
Label DeBlessure.nl
DE BLESSURE / DE GERIATRIEFYSIOTHERAPEUT

DE GERIATRIEFYSIOTHERAPEUT

 

Een geriatriefysiotherapeut houdt zich bezig met klachten en beperkingen in het dagelijks leven door het houding- en bewegingsapparaat bij ouderen. Ouderdom en het minder beweeglijk worden kunnen hier oorzaken van zijn.

 

De geriatriefysiotherapeut is gespecialiseerd in de fysiotherapeutische zorg voor kwetsbare ouderen en patienten met een hoge leeftijd die te maken hebben met complexe gezondheidsproblemen. Hierbij kan onder andere ook gedacht worden aan patienten die klachten hebben als gevolg van een beroerte, dementie, de ziekte van Parkinson.

 

De geriatriefysiotherapue heeft kennis over de oudere doelgroep en de daarbij voorkomende ziektebeelden. Oefentherapie is een belangrijk onderdeel van de therapie om de beweeglijkheid en zelfstandigheid van de patient te verbeteren.

 

De geriatriefysiotherapeut kan een rol spelen in de begeleiding van gezinsleden of eventuele mantelzorgers. Hierbij kan de fysiotherapeut advies geven over het ziektebeeld, de vooruitzichten van de klachten, de behandeling en dagelijkse activiteiten en eventuele hulpmiddelen daarbij.

 


backgroundbottom
Bronvermelding | Algemene voorwaarden

Dit is een produkt van :
Logo JH Consultancy
© Copyright JH Consultancy 2014, All rights reserved
Webdesign by : FISHTANKMEDIA.NL