backgroundtop
Logo van deblessure.nl
     facebook twitter  
Label DeBlessure.nl
DE BLESSURE / DE KAAKFYSIOTHERAPEUT

DE KAAKFYSIOTHERAPEUT

 

De medische benaming van de kaakfysiotherapeut is de orofaciaal fysiotherapeut. De kaakfysiotherapeut heeft zich gericht op gezondheidsproblemen die te maken hebben met het niet goed functioneren van spieren en gewrichten in het hoofd, het halsgebied en het kauwstelsel.

 

Kaakklachten die voorkomen zijn onder andere het klemmen van de kaak en tandenknarsen, pijn in het gelaat, kaak of hoofd, aangezichtsverlamming, duizeligheid, nek- en schouderklachten, hoofdpijnklachten, gevolgen van ongelukken en botbreuken, kanker of reuma. Daarnaast kunnen klachten in het hoofd-halsgebied die te maken hebben met spanningsfactoren voorkomen.

 

De orofaciaal fysiotherapeut kan uitleg geven over het normaal functioneren en gebruiken van het kauwstelsel en adviezen geven over een juist gebruik hiervan. Ook kan de fysiotherapeut helpen bij het afleren van bepaalde gewoontes die tot overbelasting van het kauwstelsel kunnen leiden, zoals het klemmen van de kiezen, tongpersen of tandenknarsen. Daarnaast kan zelfmassage ter ontspanning van de kauwspieren en het vergroten van de mondopening, ontspanningsoefeningen en oefeningen ter verbetering van de functie van het kauwstelsel helpen de klachten te verbeteren.

 

De kaakfysiotherapeut heeft specifieke kennis in de tandheelkundige aspecten, specifieke zenuwaandoeningen, kanker in het hoofd-halsgebied en specifieke stoornissen in de nek. De fysiotherapeut is deskundig in het adviseren en begeleiden bij pijn en functieproblemen in het hoofd, het aangezicht en de halsregio. De kaakfysiotherapeut werkt vaak in een multidisciplinaire samenwerking met de huisarts, de tandarts of de orthodontist. Ook kan hierbij gedacht worden aan medisch specialisten als een KNO-arts, kaakchirurg en neuroloog.

 

 

www.defysiotherapeut.com

 


backgroundbottom
Bronvermelding | Algemene voorwaarden

Dit is een produkt van :
Logo JH Consultancy
© Copyright JH Consultancy 2014, All rights reserved
Webdesign by : FISHTANKMEDIA.NL