backgroundtop
Logo van deblessure.nl
     facebook twitter  
Label DeBlessure.nl
DE BLESSURE / DE KINDERFYSIOTHERAPEUT

DE KINDERFYSIOTHERAPEUT

 

De kinderfysiotherapeut houdt zich bezig met het behandelen van kinderen tot 18 jaar en is gespecialiseerd in klachten door bijvoorbeeld een achterstand in de bewegingsontwikkeling of problemen van bewegingsvaardigheden. Hierbij kan gedacht worden aan kinderen die moeite hebben om op lichamelijk vlak mee te komen. Ook op sociaal-emotioneel vlak kan de kinderfysiotherapeut van dienst zijn omdat kinderen die lichamelijk onhandig zijn vaak bij sport en spel worden buitengesloten.

 

De kinderfysiotherapeut zal samen met het kind en eventueel met de ouders en / of leerkrachten helpen beter te functioneren. Hierbij kan onder andere het doel zijn om bijvoorbeeld op school weer mee te spelen. Ook zijn er verscheidene specifieke aandoeningen ten aanzien van het houding- en bewegingsapparaat die bij kinderen voorkomen waarbij de kinderfysiotherapeut kan helpen de klachten te verbeteren of controleren.

 

De behandelingen bij de kinderfysiotherapeut bestaan met name uit bewegingstherapie. Hierbij kunnen motorische vaardigheden (bewegingsvaardigheden) worden verbeterd in een kindvriendelijke omgeving. De therapie moet hierbij aansluiten op de belevingswereld en verwachtingen van het kind.

 

De ouder kan in samenwerking met de fysiotherapeut ook een rol spelen bij de ontwikkeling van nieuwe lichamelijke vaardigheden door het kind te steunen. Om lichamelijke vaardigheden aan te leren kan het zijn dat kinderen veel en vaak moeten oefenen. Sommige kinderen hebben hier thuis en op school extra hulp bij nodig.

 

De kinderfysiotherapeut werkt vaak in een multidisciplinair team met onder andere huisarts, kinderarts of andere behandelaars, zoals een logopedist, kinderpsycholoog of pedagoog om de klachten te verbeteren.

 

 

www.defysiotherapeut.com


backgroundbottom
Bronvermelding | Algemene voorwaarden

Dit is een produkt van :
Logo JH Consultancy
© Copyright JH Consultancy 2014, All rights reserved
Webdesign by : FISHTANKMEDIA.NL