backgroundtop
Logo van deblessure.nl
     facebook twitter  
Label DeBlessure.nl
DE BLESSURE / DE OEDEEMFYSIOTHERAPEUT

DE OEDEEMFYSIOTHERAPEUT

 

Als gevolg van specifieke aandoeningen kan er abnormale vochtophoping, (lymf)oedeem, voorkomen. Dit kan onder andere voorkomen bij (borst)kanker, bloedvatproblemen of littekens. Oedeem kan ook als gevolg van bestraling, chemotherapie, een operatie of een ongeval voorkomen. De oedeemfysiotherapeut behandelt patienten die last hebben van oedeem.

 

Door middel van specifieke handmatige technieken (lymfdrainage) stimuleert de oedeemfysiotherapeut de afvoer van vocht. Met deze massagetechnieken verplaatst de therapeut het vocht naar delen van het lichaam waar de vochtafvoer wel normaal functioneert.

De handmatige technieken worden ondersteunt door middel van algemene oefentherapie en ademhalingsoefeningen. Daarnaast kunnen patienten specifieke oefeningen doen die gericht zijn op de spieren in het hele lichaam. De spieren functioneren als het ware als een pomp die het vocht via de lymfe- en bloedbanen afvoeren.

 

Met behulp van bandages, tape en therapeutische kousen kan vochtophoping worden tegengegaan of kan er gezorgd worden dat de ontstane situatie stabiel blijft. De oedeemfysiotherapeut werkt vaak samen met andere specialisten, zoals een oncoloog of chirurg. Er zijn diverse oedeemfysiotherapeuten die zich ook gespecialiseerd hebben in de oncologiefysiotherapie.

 

 

www.defysiotherapeut.com

 


backgroundbottom
Bronvermelding | Algemene voorwaarden

Dit is een produkt van :
Logo JH Consultancy
© Copyright JH Consultancy 2014, All rights reserved
Webdesign by : FISHTANKMEDIA.NL