backgroundtop
Logo van deblessure.nl
     facebook twitter  
Label DeBlessure.nl
DE BLESSURE / DE PSYCHOSOMATISCHE FYSIOTHERAPEUT

DE PSYCHOSOMATISCHE FYSIOTHERAPEUT

 

De psychosomatische fysiotherapeut richt zich op klachten die met spanning of stress te maken hebben of waarbij er sprake is van onbegrepen lichamelijke klachten.

Het is vaak niet helemaal duidelijk wat de samenhang tussen lichamelijke klachten en psychische overbelasting is. Het kan zijn dat lichamelijke klachten genegeerd worden of verkeerd worden geïnterpreteerd. Hierbij is een duidelijke medische diagnose vaak moeilijk te stellen. Bij psychosomatische klachten kan onder andere gedacht worden aan vermoeidheid, onbegrepen pijnklachten, duizeligheid en hoofdpijn, maar ook in spier- en gewrichtspijn, benauwdheid, hartkloppingen of druk op de borst. Door bepaalde levensomstandigheden kan de weerstand zowel lichamelijk als geestelijk afnemen en op deze manier tot lichamelijke klachten leiden.

 

De psychosomatische fysiotherapeut richt zich op het (verstoorde) evenwicht tussen spanning en ontspanning en tussen belasting en belastbaarheid. De fysiotherapeut betrekt de lichamelijke, psychologische en sociale aspecten bij de behandeling. Hierbij kunnen leef- en werkomstandigheden ook een rol spelen. Het is voor een goed resultaat nodig dat er een eigen inbreng en actieve inzet is in het herstel- en veranderproces. De psychosomatische fysiotherapeut werkt met andere deskundigen als een arts of specialist, psychologg of bedrijfsarts samen.

 

 

www.defysiotherapeut.com

 


backgroundbottom
Bronvermelding | Algemene voorwaarden

Dit is een produkt van :
Logo JH Consultancy
© Copyright JH Consultancy 2014, All rights reserved
Webdesign by : FISHTANKMEDIA.NL