backgroundtop
Logo van deblessure.nl
     facebook twitter  
Label DeBlessure.nl
DE BLESSURE / DE SPORTFYSIOTHERAPEUT

DE SPORTFYSIOTHERAPEUT

 

Een belangrijke rol bij preventie, voorlichting en advies voor iedereen die wil gaan sporten, sport als hobby of beroep heeft is weggelegd voor de sportfysiotherapeut. Hiernaast behandelt de sportfysiotherapeut mensen die na ziekte of blessure weer aan het werk willen of weer willen gaan sporten. De fysiotherapeut kan ervaren sporters die hun sport op hoog niveau willen beoefenen begeleiden en adviseren. De sport kan ook als onderdeel van de therapie worden ingezet bij andere doelgroepen zoals bij ouderen en kinderen.

 

Blessures aan de knie, enkel en schouder zijn de meest voorkomende klachten die door een sportfysiotherapeut worden behandeld. De therapie houdt niet alleen in dat de gebieden met klachten worden getraind, maar ook de lichaamsdelen die nog wel goed belastbaar zijn.

 

De sportfysiotherapeut is vaak actief in een speciaal ingerichte praktijk (bijvoorbeeld een sportmedisch centrum) of een sportmedische afdeling van een ziekenhuis. De sportfysiotherapeut kan daarnaast werkzaam zijn bij sportverenigingen of bij sportbonden.

De sportfysiotherapeut werk in multidisciplinaire teams samen met andere disciplines in de zorg, zoals sportartsen, chirurgen en sportmasseurs.

 

 

www.defysiotherapeut.com


backgroundbottom
Bronvermelding | Algemene voorwaarden

Dit is een produkt van :
Logo JH Consultancy
© Copyright JH Consultancy 2014, All rights reserved
Webdesign by : FISHTANKMEDIA.NL