backgroundtop
Logo van deblessure.nl
     facebook twitter  
Label DeBlessure.nl
DE BLESSURE / DE HOMEOPATHISCH en DE HOMEOPAAT

DE HOMEOPATHISCH ARTS en

DE HOMEOPAAT

 

Homeopathisch arts

Een homeopathisch arts heeft de opleiding tot arts afgerond en heeft zich vervolgens gespecialiseerd op de homeopathie. Een homeopathisch arts ziet een ziekte als een verstoring in de balans tussen herstelfactoren en ziektefactoren.

Door middel van homeopathische geneesmiddelen probeert de arts het herstelvermogen van het lichaam te stimuleren. Deze medicatie zijn op basis van natuurlijk stoffen die normaliter een ziekte juist kunnen veroorzaken. De stoffen zijn sterk verdund en geschud zodat deze niet meer hun schadelijke werking hebben. De middelen kunnen uit druppels, korrels, tabletten of zalven bestaan.

In principe kan een homeopathisch arts alle aandoeningen behandelen, maar een goede arts zal mensen waarbij het vermoeden van een gevaarlijke ziekte bestaat altijd adviseren naar een huisarts of medisch specialist te gaan. Het is niet nodig om via een huisarts naar een homeopathisch arts te gaan.

Aandoeningen waarvoor men naar een homeopathisch arts kan gaan zijn onder andere hoofdpijn, migraine, huidproblemen, slapeloosheid, verkoudheid, astma, reumatische klachten of allergieën.

Uit wetenschappelijk onderzoek komen verschillende uitslagen. Er zijn onderzoeken die aangeven dat een homeopathische behandeling beter werkt dan een placebo, maar er zijn ook onderzoeken waaruit bleek dat een homeopathische behandeling niet effectief is.

 

Homeopaat

Een homeopaat is geen arts, in tegenstelling tot een homeopathisch arts. Een homeopaast heeft meestal een opleiding in de homeopathische geneeswijze gevolgd, maar kan door iedereen worden gevolgd. De titel kan in Nederland door iedereen gevoerd worden omdat deze niet wettelijk beschermd is.

 


backgroundbottom
Bronvermelding | Algemene voorwaarden

Dit is een produkt van :
Logo JH Consultancy
© Copyright JH Consultancy 2014, All rights reserved
Webdesign by : FISHTANKMEDIA.NL