backgroundtop
Logo van deblessure.nl
     facebook twitter  
Label DeBlessure.nl
DE BLESSURE / DE SPORTARTS

DE SPORTARTS

 

 

De sportarts is de medische specialist die zich richt op het waarborgen, bevorderen en herstellen van de gezondheid van deelnemers aan sport en / of sportieve activiteiten. Sport en bewegen kan ook een middel zijn om van chronische aandoeningen of ziekten te herstellen of de gezondheid te verbeteren. De sportspecifieke belasting en belastbaarheid staat hierbij centraal.

 

Sportartsen kunnen werkzaam zijn in een sportmedische instelling (SMI) zoals een sportmedisch adviescentrum (SMA) of een sportgeneeskunde afdeling (SGA) in een ziekenhuis. Daarnaast is het mogelijk dat de sportarts actief is bij sportbonden, professionele (top)sportclubs en sportverenigingen. De sportartsen werken hierbij met de sporter samen met hun coaches, trainers, fysiotherapeuten en andere begeleiders.

 

Bij de sportarts kunt u voor verschillende zaken terecht. Zo kan een sportarts een klacht of blessure diagnosticeren en behandelen. De sportarts kan als casemanager / consultant in de zorgketen dienen voor personen met chronische aandoeningen zoals bijvoorbeeld hart- of longproblematiek.

De sportarts kan ook een sportmedisch onderzoek of sportmedische keuring uitvoeren om de gezondheid van de sporter te bevorderen.

 

Er is een vrije toegankelijkheid naar de sportarts en het is dan ook niet nodig om verwezen te worden naar een sportarts. Een sportarts kan wel doorverwijzen naar een andere medisch specialist mocht hij dat noodzakelijk vinden.


backgroundbottom
Bronvermelding | Algemene voorwaarden

Dit is een produkt van :
Logo JH Consultancy
© Copyright JH Consultancy 2014, All rights reserved
Webdesign by : FISHTANKMEDIA.NL