backgroundtop
Logo van deblessure.nl
     facebook twitter  
Label DeBlessure.nl
DE BLESSURE / ZORGVERZEKERING

Zorgverzekering

 

Iedereen die in Nederland woont of werkt is verplicht om een Nederlandse zorgverzekering af te sluiten. Kosten die u maakt als u bijvoorbeeld naar de huisarts of het ziekenhuis gaat worden via de zorgverzekering vergoed. De zorgverzekering bestaat uit een basisverzekering en een aanvullende verzekering.

 

Basisverzekering

De basisverzekering is voor iedereen verplicht en vergoedt kosten voor de huisarts of opname in het ziekenhuis. Voor de basisverzekering geldt een acceptatieplicht. De zorgverzekeraar moet u altijd accepteren voor de basisverzekering. Dus ook als u niet gezond bent.

Vanuit de basisverzekering wordt vergoed:

 • Geneeskundige zorg van huisartsen, medisch specialisten en verloskundigen
 • Verblijf in het ziekenhuis
 • Kraamzorg
 • Tandheelkundige zorg (controle en behandeling) voor kinderen t/m 17 jaar
 • Tandheelkundige chirurgische zorg (kaakchirurg) en kunstgebit
 • Medicijnen, maar niet alle medicijnen
 • (Medische) hulpmiddelen, maar niet de rollator en krukken
 • Hulp bij stoppen-met-roken
 • Psychologische zorg
 • Fysiotherapie voor chronisch zieken vanaf de 21e behandeling
 • Logopedie en ergotherapie
 • Ziekenvervoer
 • Dyslexiezorg voor kinderen
 • Dieetadvies (maximaal 3 uur)
 • 3 IVF-behandelingen voor vrouwen t/m 42 jaar

 

De aanvullende verzekering

Een aanvullende verzekering is niet verplicht. Deze kunt u afsluiten om behandelingen vergoed te krijgen die de basisverzekering niet vergoedt. Fysiotherapie wordt vanuit de basisverzekering bijvoorbeeld alleen vergoed vanaf de 21e behandeling als u een bepaalde chronische ziekte heeft. Met een aanvullende verzekering kunt u zich voor fysiotherapie bijverzekeren. Voor de aanvullende verzekering geldt geen acceptatieplicht. Verzekeraars mogen u dus weigeren. Vooral bij de meer uitgebreide pakketten kan het zijn dat u geweigerd wordt als u niet gezond bent. Voor een overzicht van een groot deel van de behandelingen die vergoed worden vanuit de aanvullende zorgverzekering kunt u kijken bij de vergoedingsoverzichten van Independer.nl.

 

Verplicht eigen risico

Voor de basisverzekering geldt een verplicht eigen risico. In 2013 is het eigen risico € 350,-. Dit betekent dat u de eerste € 350,- aan kosten, die vanuit de basisverzekering vergoed worden, zelf betaalt. Het eigen risico geldt niet voor behandelingen die vanuit de aanvullende verzekering worden vergoed. U gebruikt uw eigen risico dus niet als u zich bijverzekerd heeft voor fysiotherapie en u naar de fysiotherapeut gaat.

 

Veranderen van zorgverzekering

Elk jaar kunt u wisselen van zorgverzekeraar. U kunt dit het beste doen op een vergelijkingssite zoals Independer.nl. Daar kunt u aangeven wat uw dekkingswensen zijn en ziet u precies welke zorgverzekering daar het beste bij aansluit voor de laagste prijs.

 

Blessures en de zorgverzekering

De meeste blessures komen door het beoefenen van sport. Jaarlijks worden ongeveer 3,7 miljoen sporters behandeld aan een blessure. Maar ook zonder het beoefenen van sporten kunt u geblesseerd raken. Denk maar aan een verhuizing waar u een zware bank of wasmachine naar boven tilt en door uw rug gaat. Of een aanrijding waardoor u last krijgt van uw nek. Of u mist een traptree en valt een aantal treden naar beneden. Allemaal mogelijke oorzaken van een blessures. Een blessure is altijd erg vervelend, want u heeft er niet alleen last van tijdens het sporten, maar ook tijdens het dagelijks leven. Dan gebruikt u die spieren en gewrichten namelijk ook veel. Het is dan ook belangrijk om blessures goed te behandelen, zodat u er zo kort mogelijk last van houdt en de kans op herhaling kleiner is.

 

Bij een ernstige blessure gaat u waarschijnlijk naar de huisarts die u wellicht door verwijst naar het ziekenhuis voor een scan en aanvullend onderzoek. Dit wordt vergoed vanuit uw basisverzekering en valt dus onder uw eigen risico. Alleen de huisarts gaat niet van uw eigen risico af. Als u het vermoeden heeft dat het niet ernstig is, maar u houdt er wel langer, dan u verwacht had, last van gaat u waarschijnlijk naar de fysiotherapeut of chiropactor. Beide worden vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. Hiervoor geldt uw eigen risico niet. Op Independer.nl vindt u handige vergoedingsoverzichten, waar u kunt zien of uw zorgverzekeraar de behandelingen vergoedt.


backgroundbottom
Bronvermelding | Algemene voorwaarden

Dit is een produkt van :
Logo JH Consultancy
© Copyright JH Consultancy 2014, All rights reserved
Webdesign by : FISHTANKMEDIA.NL