backgroundtop
Logo van deblessure.nl
     facebook twitter  
Label DeBlessure.nl

EMG

 

Bij een en EMG (elektromyogram) wordt de werking van de spieren en zenuwen onderzocht door de zenuwen te prikkelen. Het onderzoek wordt meestal door een neuroloog en laborant uitgevoerd.

 

Het onderzoek

Het gebruik van crème, lotion en dergelijke wordt afgeraden omdat het de registratie van de elektrische activiteit verstoort. Als men bloedverdunners gebruikt moet dit bij de arts of laborant gemeld worden.

Een EMG bestaat meestal uit twee delen. Tijdens het eerste deel onderzoekt de arts de werking van de zenuwen. Bij dit onderzoek worden er elektroden geplaatst met behulp van plakelektrodes op de huid of een dunne naald die in de spier geprikt wordt. De zenuw wordt op verschillende plaatsen geprikkeld. Hierdoor kan de hand of voet gaan bewegen. Het kan vervelend of soms pijnlijk aanvoelen. De reactie die door de elektroden geregistreerd wordt, worden op een monitor weergegeven.

Bij het tweede deel onderzoekt de arts de werking van de spieren. Bij dit onderzoek wordt er met een dunne naald in de spier geprikt en gevraagd om de spieren een paar keer aan te spannen.


backgroundbottom
Bronvermelding | Algemene voorwaarden

Dit is een produkt van :
Logo JH Consultancy
© Copyright JH Consultancy 2014, All rights reserved
Webdesign by : FISHTANKMEDIA.NL