backgroundtop
Logo van deblessure.nl
     facebook twitter  
Label DeBlessure.nl
DE BLESSURE / DE RADIOLOOG

DE RADIOLOOG

 

Radiologie is een specialisme waarin met behulp van afbeeldingen van weefsels of organen onderzoek wordt verricht en diagnoses worden gesteld. Een radioloog kan met röntgenonderzoek, echografie, mri-scan, ct-scan vaststellen of er afwijkingen aan een lichaamsdeel of orgaan zijn. Een huisarts of behandelend specialist kan met behulp van een radioloog tot een diagnose komen als deze dat zelf niet met zekerheid kan zeggen. Hierin kan de diagnose en het advies van de radioloog bepalend zijn voor de behandeling.

Interventieradiologie is een manier waarbij er behandelingen worden uitgevoerd door een radioloog. Hierin kan tijdens röntgenonderzoek een behandeling als een vernauwd bloedvat dotteren of een bloeding stoppen worden uitgevoerd. Bestralingsbehandelingen worden door een radiotherapeut uitgevoerd.

Voor radiologisch onderzoek moet er worden doorverwezen door een huisarts of specialist. Sommige onderzoeken worden niet door de radioloog zelf uitgevoerd, maar door röntgenlaboranten. De beoordeling van de onderzoeken gebeurt wel door een radioloog.

 


backgroundbottom
Bronvermelding | Algemene voorwaarden

Dit is een produkt van :
Logo JH Consultancy
© Copyright JH Consultancy 2014, All rights reserved
Webdesign by : FISHTANKMEDIA.NL